Tips voor het vinden van een betaalbare en goedkope website bouwer in België

benny9.be  > bouw je website, goedkope website, site, webdesign, website laten bouwen, website laten maken, websites >  Tips voor het vinden van een betaalbare en goedkope website bouwer in België

Tips voor het vinden van een betaalbare en goedkope website bouwer in België

0 Reacties
goedkope website bouwer

Een goedkope website bouwer vinden: Tips en overwegingen

In de huidige digitale wereld is het hebben van een professionele website van cruciaal belang voor bedrijven, ongeacht hun grootte. Een goed ontworpen en functionele website kan dienen als een effectieve marketingtool en kan helpen bij het vergroten van de naamsbekendheid, het aantrekken van nieuwe klanten en het stimuleren van de verkoop. Maar wat als u een beperkt budget heeft? Is het mogelijk om een goedkope website bouwer te vinden die toch kwaliteit kan leveren? In dit artikel bespreken we enkele tips en overwegingen om u te helpen bij het vinden van een betaalbare website bouwer zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

 1. Definieer uw behoeften: Voordat u op zoek gaat naar een goedkope website bouwer, is het belangrijk om uw behoeften duidelijk te definiëren. Wat wilt u bereiken met uw website? Welke functies heeft u nodig? Door uw doelen en vereisten in kaart te brengen, kunt u gerichter zoeken naar een geschikte bouwer die aan uw behoeften voldoet.
 2. Vergelijk prijzen: Het vergelijken van prijzen is essentieel bij het vinden van een betaalbare website bouwer. Neem de tijd om verschillende aanbieders te onderzoeken en vraag offertes aan. Let echter niet alleen op de prijs, maar ook op wat er wordt aangeboden in termen van functionaliteit, ontwerpopties en klantenservice.
 3. Kijk naar portfolio’s: Een goede manier om de kwaliteit van het werk van een website bouwer te beoordelen, is door hun portfolio’s te bekijken. Dit geeft u een idee van hun vaardigheden en stijl. Let op de gebruiksvriendelijkheid en het ontwerp van de websites die ze hebben gebouwd.
 4. Lees recensies en testimonials: Het lezen van recensies en testimonials van eerdere klanten kan u inzicht geven in de ervaringen van anderen met de website bouwer. Zoek naar positieve feedback over hun professionaliteit, communicatievaardigheden en klantenservice.
 5. Overweeg CMS-platforms: Content Management System (CMS) platforms zoals WordPress, Wix en Squarespace bieden gebruiksvriendelijke tools waarmee u zelf uw website kunt bouwen en beheren zonder technische kennis. Deze platforms bieden vaak betaalbare abonnementen met verschillende functies en sjablonen om uit te kiezen.
 6. Wees realistisch: Hoewel het begrijpelijk is dat u wilt besparen op uw websitekosten, is het belangrijk om realistisch te blijven over wat u kunt verwachten binnen uw budget. Een goedkope website bouwer kan mogelijk niet dezelfde mate van maatwerk of geavanceerde functies bieden als een duurdere optie. Wees bereid om compromissen te sluiten op basis van uw budget.
 7. Onderhandel: Als u een geschikte website bouwer heeft gevonden maar de prijs nog steeds boven uw budget ligt, aarzel dan niet om te onderhandelen. Sommige bouwers zijn bereid om flexibel te zijn, vooral als ze weten dat ze met een beperkt budget werken.

Het vinden van een goedkope website bouwer die aan uw behoeften voldoet, kan een uitdaging zijn, maar het is zeker mogelijk. Door uw behoeften te definiëren, prijzen te vergelijken, portfolio’s te bekijken en recensies te lezen, kunt u een weloverwogen beslissing nemen. Wees realistisch over uw verwachtingen en wees niet bang om te onderhandelen. Met de juiste aanpak kunt u een betaalbare website bouwer vinden die u helpt bij het creëren van een professionele online aanwezigheid zonder uw budget te overschrijden.

 

10 Veelgestelde Vragen over Goedkope Website Bouwers

 1. Wat is de goedkoopste website?
 2. Wat is een normale prijs voor een website?
 3. Wat kost een goedkope website?
 4. Welke website bouwer?
 5. Wat kost een simpele website laten maken?
 6. Wat kost een website bij Wix?
 7. Hoe goedkoop een website maken?
 8. Wat is de goedkoopste website maker?
 9. Waar kan je het beste een gratis website maken?
 10. Welke website bouwer is het beste?

Wat is de goedkoopste website?

De goedkoopste website kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gewenste functionaliteit, het ontwerp, de hostingkosten en eventuele extra services. Er zijn echter enkele opties die over het algemeen als relatief goedkoop worden beschouwd:

 1. Website builders: Platforms zoals Wix, Weebly en WordPress.com bieden gebruiksvriendelijke tools waarmee u zelf uw website kunt bouwen zonder technische kennis. Deze platforms hebben vaak gratis abonnementen met beperkte functies en advertenties, maar bieden ook betaalde abonnementen met meer mogelijkheden en een professionelere uitstraling.
 2. Shared hosting: Shared hosting is een populaire optie voor beginners of kleine bedrijven met een beperkt budget. Hierbij deelt u serverruimte met andere websites, waardoor de kosten worden verdeeld. Providers zoals Bluehost, SiteGround en Hostinger bieden betaalbare shared hostingplannen.
 3. One-page websites: Een one-page website is een eenvoudige website die bestaat uit één pagina waarop alle informatie wordt weergegeven. Dit type website kan kostenefficiënt zijn omdat er minder pagina’s hoeven te worden ontwikkeld.

Het is belangrijk om op te merken dat hoewel deze opties als goedkoper worden beschouwd, er altijd bijkomende kosten kunnen zijn, zoals aangepaste domeinnamen, premium sjablonen of extra functies. Het is raadzaam om verschillende aanbieders te vergelijken en hun prijzen en functies zorgvuldig te onderzoeken voordat u een definitieve beslissing neemt.

Wat is een normale prijs voor een website?

De prijs van een website kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type website, de complexiteit van het ontwerp en de functionaliteiten die u nodig heeft. Over het algemeen zijn er drie hoofdcategorieën waarin websites kunnen vallen:

 1. Basiswebsite: Dit zijn eenvoudige websites met een beperkt aantal pagina’s en basisfunctionaliteiten, zoals een contactformulier en informatie over uw bedrijf. De prijs voor een basiswebsite kan variëren van €500 tot €2000, afhankelijk van de ontwikkelaar of het bureau dat u kiest.
 2. Gemiddelde website: Deze websites hebben meestal meer pagina’s en extra functionaliteiten, zoals een blogsectie of e-commerce mogelijkheden. De prijs voor een gemiddelde website kan variëren van €2000 tot €5000.
 3. Complex/maatwerk website: Dit zijn websites die op maat worden gemaakt met geavanceerde functionaliteiten en specifieke vereisten. Deze websites kunnen aanzienlijk duurder zijn en de prijzen kunnen variëren van €5000 tot €20.000 of zelfs meer, afhankelijk van de complexiteit en het niveau van maatwerk.

Het is belangrijk om op te merken dat dit slechts richtlijnen zijn en dat de uiteindelijke prijs ook kan worden beïnvloed door factoren zoals de ervaring en reputatie van de webontwikkelaar, uw specifieke behoeften en eventuele extra services die u wilt toevoegen, zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO) of onderhoudscontracten.

Het is altijd raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende webontwikkelaars of bureaus en hun portfolio’s te bekijken om een beter idee te krijgen van de prijsklasse en kwaliteit die zij bieden. Op deze manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen op basis van uw budget en vereisten.

Wat kost een goedkope website?

De kosten van een goedkope website kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van het ontwerp, het aantal pagina’s, de functionaliteiten en de gebruikte technologie. Over het algemeen kunt u verwachten dat een eenvoudige, basiswebsite met enkele pagina’s en standaardfunctionaliteiten minder kost dan een complexere website met aangepaste functies en uitgebreide ontwerpeisen.

Bij het zoeken naar een goedkope websitebouwer kunt u prijzen vinden die variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s. Het is belangrijk om te onthouden dat goedkoop niet altijd synoniem is met slechte kwaliteit. Er zijn veel professionele websitebouwers die betaalbare pakketten aanbieden voor kleine bedrijven of particulieren met beperkte budgetten.

Het is echter essentieel om te overwegen wat u precies nodig heeft voor uw website voordat u beslist over de kosten. Een goede aanpak is om uw vereisten duidelijk te definiëren en offertes aan te vragen bij verschillende websitebouwers. Op deze manier kunt u prijzen vergelijken en de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden die past bij uw budget.

Houd er rekening mee dat naast de initiële kosten van het bouwen van de website ook andere kosten kunnen ontstaan, zoals hostingkosten, domeinregistratie en eventuele onderhouds- of updateservices. Zorg ervoor dat u deze extra kosten in overweging neemt bij het bepalen van uw budget voor een goedkope website.

Kortom, de kosten van een goedkope website variëren afhankelijk van uw specifieke behoeften en de aanbieder die u kiest. Het is belangrijk om uw budget en vereisten in overweging te nemen bij het zoeken naar een betaalbare websiteoplossing die aan uw verwachtingen voldoet.

Welke website bouwer?

Er zijn verschillende website bouwers beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en prijsmodellen. Hier zijn enkele populaire opties om te overwegen:

 1. WordPress: WordPress is een van de meest gebruikte CMS-platforms ter wereld. Het biedt talloze thema’s en plug-ins waarmee u uw website kunt aanpassen. Het is gebruiksvriendelijk en biedt zowel gratis als premium opties.
 2. Wix: Wix is een alles-in-één platform dat gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Het biedt een breed scala aan sjablonen en heeft een drag-and-drop-interface, waardoor het gemakkelijk is om uw website te ontwerpen zonder technische kennis.
 3. Squarespace: Squarespace is gericht op het creëren van professioneel ogende websites met prachtige ontwerpen en responsieve sjablonen. Het platform biedt ook e-commerce mogelijkheden voor online winkels.
 4. Weebly: Weebly is een intuïtieve website bouwer die geschikt is voor zowel beginners als gevorderde gebruikers. Het heeft veel functies zoals e-commerce, SEO-optimalisatie en responsieve sjablonen.
 5. Shopify: Als u van plan bent om een online winkel te starten, dan is Shopify een uitstekende keuze. Het platform biedt krachtige e-commercefuncties, zoals betalingsgateways, voorraadbeheer en marketingtools.

Bij het kiezen van een website bouwer is het belangrijk om uw behoeften, budget en technische vaardigheden in overweging te nemen. Elk platform heeft zijn eigen prijsmodellen, dus het is de moeite waard om de tarieven te vergelijken en te kijken welke het beste bij uw budget past. Daarnaast is het raadzaam om de functies, sjablonen en klantenservice van elke bouwer te onderzoeken voordat u een definitieve beslissing neemt.

Wat kost een simpele website laten maken?

De kosten voor het laten maken van een simpele website kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de functionaliteiten die u nodig heeft, het ontwerp en de complexiteit van de website, en de ervaring en locatie van de webdesigner. Over het algemeen kunt u verwachten dat de prijzen voor een eenvoudige website beginnen bij ongeveer €500 en kunnen oplopen tot €3000 of meer.

Een eenvoudige website bestaat meestal uit een paar basispagina’s, zoals een homepagina, over ons pagina, diensten of producten pagina, contactpagina en eventueel een blogpagina. Het ontwerp is meestal eenvoudig en er zijn geen geavanceerde functies of maatwerk nodig.

Het is belangrijk om te vermelden dat deze prijzen slechts richtlijnen zijn en kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke behoeften en vereisten. Sommige webdesigners bieden pakketten aan met vaste prijzen voor bepaalde types websites, terwijl anderen hun prijzen op maat berekenen op basis van uw specifieke wensen.

Het is altijd aan te raden om offertes aan te vragen bij verschillende webdesigners en hun portfolio’s te bekijken voordat u een beslissing neemt. Op die manier kunt u een beter idee krijgen van wat u kunt verwachten binnen uw budget en welke webdesigner het beste past bij uw behoeften.

Wat kost een website bij Wix?

De kosten voor het bouwen en onderhouden van een website bij Wix variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften en vereisten van uw website. Wix biedt verschillende abonnementen aan die zijn afgestemd op verschillende gebruikersbehoeften. Hier zijn enkele van de meest gangbare abonnementsopties die Wix aanbiedt:

 1. Connect Domain: Dit is het meest basisabonnement en kost ongeveer €4,50 per maand. Met dit abonnement kunt u een aangepast domeinnaam koppelen aan uw Wix-website, maar het bevat geen verwijdering van Wix-advertenties.
 2. Combo: Dit abonnement kost ongeveer €8,50 per maand. Met de Combo krijgt u een gratis domeinnaam voor het eerste jaar, verwijdering van Wix-advertenties, 3 GB opslagruimte en toegang tot alle standaardfuncties.
 3. Unlimited: Het Unlimited-abonnement kost ongeveer €12,50 per maand en biedt onbeperkte bandbreedte, 10 GB opslagruimte en premium-apps ter waarde van $60.
 4. Business Basic: Dit abonnement is gericht op bedrijven en kost ongeveer €17 per maand. Het omvat alle functies van het Unlimited-abonnement, evenals professionele logo-ontwerpservices, sociale media-logo-bestanden en een volledige e-commerceoplossing met betalingsgateways.

Naast deze abonnementskosten zijn er mogelijk extra kosten voor premium-apps of -functies die u aan uw website wilt toevoegen. Het is ook belangrijk op te merken dat als u een aangepast domein wilt gebruiken, de kosten voor het domein zelf niet zijn inbegrepen in de abonnementskosten en apart moeten worden aangeschaft.

Het is raadzaam om de website van Wix te bezoeken of contact op te nemen met hun klantenservice voor de meest actuele prijzen en om te bepalen welk abonnement het beste past bij uw specifieke behoeften.

Hoe goedkoop een website maken?

Het maken van een website kan op verschillende manieren goedkoop zijn, afhankelijk van uw behoeften en technische vaardigheden. Hier zijn enkele tips om een website op een budgetvriendelijke manier te maken:

 1. Kies voor een gratis websitebouwer: Er zijn tal van gratis websitebouwers beschikbaar, zoals WordPress.com, Wix en Weebly. Deze platforms bieden gebruiksvriendelijke tools en sjablonen waarmee u zelf uw website kunt maken zonder dat u technische kennis nodig heeft.
 2. Gebruik open-source CMS-platforms: Open-source contentmanagementsystemen zoals WordPress.org bieden gratis software waarmee u uw eigen website kunt bouwen en aanpassen. U hebt wel webhosting en een domeinnaam nodig, maar er zijn veel betaalbare opties beschikbaar.
 3. Kies voor eenvoudige ontwerpen: Een eenvoudig ontwerp kan kosten besparen, omdat het minder tijd en middelen vereist om te maken. Minimalistische ontwerpen met heldere lay-outs en weinig toeters en bellen kunnen nog steeds professioneel ogen zonder dat het veel geld kost.
 4. Gebruik gratis of betaalbare thema’s: Als u werkt met platforms zoals WordPress, zijn er talloze gratis of betaalbare thema’s beschikbaar die u kunt gebruiken om het uiterlijk van uw website aan te passen. Deze thema’s bieden vaak verschillende ontwerpstijlen waaruit u kunt kiezen.
 5. Doe het zelf: Als u bereid bent wat tijd te investeren, kunt u overwegen om zelf de basisprincipes van webontwikkeling te leren. Er zijn online bronnen en tutorials beschikbaar waarmee u de basisbeginselen van HTML, CSS en andere webtalen kunt leren. Hiermee kunt u uw website volledig op maat maken zonder de kosten van een professionele ontwikkelaar.
 6. Wees strategisch met add-ons en functies: Voordat u betaalt voor premium add-ons of functies, bepaal welke essentieel zijn voor uw website. Overweeg of u bepaalde functionaliteiten kunt bereiken met gratis plug-ins of alternatieve oplossingen.
 7. Vergelijk webhostingpakketten: Webhosting kan variëren in prijs, dus vergelijk verschillende aanbieders om een betaalbaar pakket te vinden dat aan uw behoeften voldoet. Let op factoren zoals betrouwbaarheid, klantenservice en eventuele verborgen kosten.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel het mogelijk is om een website goedkoop te maken, er ook beperkingen kunnen zijn in termen van functionaliteit en ontwerpopties. Als uw budget het toelaat, overweeg dan om wat extra middelen te investeren om de kwaliteit en professionaliteit van uw website te verbeteren.

Wat is de goedkoopste website maker?

Er zijn verschillende website makers beschikbaar die als betaalbaar worden beschouwd, maar de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de functies en het niveau van aanpassing dat ze bieden. Hier zijn enkele populaire opties die bekend staan om hun betaalbaarheid:

 1. Wix: Wix is een populaire website builder die gebruikersvriendelijk is en een breed scala aan sjablonen en functies biedt. Ze hebben verschillende abonnementen, waaronder een gratis plan met beperkte mogelijkheden en betaalbare premium plannen.
 2. Weebly: Weebly is ook een gebruiksvriendelijke website builder met veel sjablonen om uit te kiezen. Ze bieden gratis abonnementen met beperkte functionaliteit, evenals betaalbare premium plannen.
 3. WordPress.com: WordPress.com is een CMS-platform dat zowel gratis als betaalde opties biedt. Hoewel het gratis plan beperkt is in termen van aanpassingsmogelijkheden, zijn er betaalbare premium plannen beschikbaar waarmee u uw website verder kunt personaliseren.
 4. Jimdo: Jimdo is een eenvoudig te gebruiken website builder met zowel gratis als betaalde opties. Hun premium plannen zijn redelijk geprijsd en bieden extra functies zoals aangepaste domeinnamen en e-commerce mogelijkheden.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel deze website makers als betaalbaar worden beschouwd, sommige geavanceerde functies mogelijk alleen beschikbaar zijn in hogere prijscategorieën of via add-ons. Het is altijd raadzaam om de prijzen en functies van elke website maker te vergelijken voordat u een beslissing neemt, zodat u de beste optie kunt kiezen die past bij uw budget en behoeften.

Waar kan je het beste een gratis website maken?

Er zijn verschillende platforms waar u gratis websites kunt maken. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. WordPress.com: WordPress.com biedt een gratis plan met beperkte functies, maar het stelt u in staat om snel en eenvoudig een website op te zetten. Het heeft ook betaalde abonnementen met meer geavanceerde functies en de mogelijkheid om uw eigen domeinnaam te gebruiken.
 2. Wix: Wix is een gebruiksvriendelijk platform waarmee u eenvoudig prachtige websites kunt maken met behulp van hun drag-and-drop editor. Ze bieden een gratis plan met advertenties en beperkte opslagruimte, maar ze hebben ook betaalde abonnementen zonder advertenties en met meer functies.
 3. Weebly: Weebly is vergelijkbaar met Wix en biedt een intuïtieve drag-and-drop interface voor het bouwen van websites. Ze hebben een gratis plan met beperkte functies, maar ook betaalde abonnementen voor meer mogelijkheden.
 4. Google Sites: Google Sites is een eenvoudig platform dat deel uitmaakt van Google Workspace (voorheen G Suite). Het stelt u in staat om snel eenvoudige websites te maken en te delen. Hoewel het niet zo geavanceerd is als sommige andere platforms, kan het handig zijn voor eenvoudige projecten of interne websites.

Het kiezen van de beste gratis websitebouwer hangt af van uw specifieke behoeften en vereisten. Elk platform heeft zijn eigen kenmerken, sjablonen en aanpassingsmogelijkheden, dus het is belangrijk om verschillende opties uit te proberen voordat u een beslissing neemt. Houd er ook rekening mee dat gratis plannen meestal beperkte functies hebben en dat u mogelijk moet upgraden naar een betaald abonnement voor meer geavanceerde functies of om uw eigen domeinnaam te gebruiken.

Welke website bouwer is het beste?

Er zijn veel verschillende website bouwers beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. De beste website bouwer hangt af van uw specifieke behoeften en vereisten. Hier zijn enkele populaire website bouwers die als beste worden beschouwd in de industrie:

 1. WordPress: WordPress is een van de meest gebruikte CMS-platforms ter wereld. Het biedt een enorme flexibiliteit, duizenden thema’s en plugins om uit te kiezen, en het is geschikt voor zowel kleine persoonlijke websites als grote bedrijfswebsites.
 2. Wix: Wix is een gebruiksvriendelijke website bouwer met drag-and-drop functionaliteit. Het biedt honderden prachtige sjablonen en heeft een intuïtieve interface, waardoor het ideaal is voor beginners.
 3. Squarespace: Squarespace staat bekend om zijn moderne en stijlvolle sjablonen die geschikt zijn voor creatieve professionals en bedrijven in de mode- of designindustrie. Het biedt ook krachtige e-commercefuncties.
 4. Shopify: Als u van plan bent om een online winkel te starten, is Shopify een uitstekende keuze. Het is speciaal ontworpen voor e-commerce en biedt alle tools die u nodig heeft om uw producten online te verkopen.
 5. Weebly: Weebly combineert gebruiksgemak met krachtige functies. Het heeft een brede selectie aan sjablonen, geavanceerde ontwerpopties en e-commercefunctionaliteit.

Het kiezen van de beste website bouwer hangt af van uw specifieke behoeften, budget, technische vaardigheden en het gewenste niveau van aanpassing. Het is raadzaam om de verschillende opties te onderzoeken, hun functies en prijzen te vergelijken, en mogelijk zelfs proefversies uit te proberen voordat u een definitieve beslissing neemt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.