Creëer sfeer in huis met led strip verlichting

benny9.be  > Geen categorie >  Creëer sfeer in huis met led strip verlichting

Creëer sfeer in huis met led strip verlichting

0 Reacties
led strip verlichting

Led strip verlichting: de perfecte sfeermaker voor elk interieur

Led strip verlichting is de laatste jaren steeds populairder geworden in de wereld van interieurdesign. En dat is niet zonder reden! Met led strips kun je namelijk op een eenvoudige en betaalbare manier een unieke sfeer creëren in elke ruimte van je huis.

Wat zijn led strips?

Led strips zijn flexibele lichtbronnen die bestaan uit kleine led-lampjes die achter elkaar zijn geplaatst op een smalle strook. De strips zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en kleuren, waardoor je ze gemakkelijk kunt aanpassen aan jouw persoonlijke smaak en interieur.

Waarom kiezen voor led strip verlichting?

Er zijn talloze redenen om te kiezen voor led strip verlichting. Ten eerste zijn led strips energiezuinig en gaan ze veel langer mee dan traditionele verlichting, waardoor je op lange termijn kosten bespaart. Bovendien kun je met led strips verschillende sferen creëren door te spelen met kleur, helderheid en dimbaarheid.

Daarnaast zijn led strips ook nog eens eenvoudig te installeren. Je kunt ze zelf op maat knippen en bevestigen met behulp van bijgeleverde plakstrips of beugels. Hierdoor kun je zonder al te veel moeite jouw interieur transformeren naar een sfeervolle ruimte.

Hoe gebruik je led strip verlichting in jouw interieur?

Er zijn ontelbare manieren om led strip verlichting toe te passen in jouw interieur. Hieronder geven we enkele voorbeelden:

– Accentverlichting: Plaats led strips achter een boekenkast, onder een keukenkastje of langs de rand van een plafond om accenten te leggen op bepaalde objecten in de ruimte.

– Sfeerverlichting: Creëer een gezellige sfeer door led strips te gebruiken als indirecte verlichting. Plaats bijvoorbeeld strips achter je televisiemeubel of onder je bed voor een rustgevend effect.

– Functionele verlichting: Gebruik led strips om functionele ruimtes zoals de badkamer of keuken te verlichten. Door ze bijvoorbeeld te plaatsen onder een spiegel of aanrechtblad, creëer je voldoende licht om goed te kunnen zien tijdens het koken of opmaken.

Conclusie

Led strip verlichting is de perfecte manier om op een eenvoudige en betaalbare manier sfeer toe te voegen aan jouw interieur. Door te spelen met kleur, helderheid en dimbaarheid kun je verschillende sferen creëren die passen bij jouw persoonlijke smaak en stijl. Bovendien zijn led strips energiezuinig en gemakkelijk te installeren, waardoor ze ideaal zijn voor zowel kleine als grote projecten.

 

Veelgestelde vragen over LED strip verlichting: waarop letten, afknippen, stroomkosten en beste optie.

 1. Waar op letten bij LED strips?
 2. Kan je een LED strip afknippen?
 3. Wat kost een LED strip aan stroom?
 4. Wat is de beste LED strip?

Waar op letten bij LED strips?

Als je van plan bent om led strips te kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet:

 1. Lengte van de strip: Led strips zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Meet daarom van tevoren goed op hoeveel meter je nodig hebt om de gewenste ruimte te verlichten.
 2. Kleurtemperatuur: Led strips zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, zoals warm wit, koud wit en RGB (rood, groen, blauw). Kies de kleurtemperatuur die het beste past bij jouw interieur en gewenste sfeer.
 3. Helderheid: De helderheid van led strips wordt uitgedrukt in lumen per meter. Hoe hoger het aantal lumen, hoe feller de strip zal zijn.
 4. Dimbaarheid: Wil je graag de mogelijkheid hebben om de verlichting te dimmen? Let er dan op dat je een dimbare led strip koopt en dat deze compatibel is met jouw dimmer.
 5. Waterbestendigheid: Als je van plan bent om led strips buiten of in vochtige ruimtes zoals de badkamer te gebruiken, is het belangrijk om te kiezen voor waterbestendige strips.
 6. Kwaliteit: Let bij het kopen van led strips ook op de kwaliteit van het product en de betrouwbaarheid van de verkoper. Zo voorkom je dat je achteraf teleurgesteld wordt door een slechte aankoop.
 7. Installatiegemak: Tot slot is het belangrijk om te kijken naar het installatiegemak van de led strips. Zorg dat je kiest voor strips die eenvoudig te installeren zijn en dat je beschikt over de benodigde accessoires zoals plakstrips of beugels.

Door rekening te houden met deze aandachtspunten kun je ervoor zorgen dat je de juiste led strips kiest die passen bij jouw wensen en behoeften.

Kan je een LED strip afknippen?

Ja, het is mogelijk om een led strip af te knippen. Led strips zijn vaak opgebouwd uit kleine segmenten van 3 of 6 led-lampjes die achter elkaar zijn geplaatst op een smalle strook. Deze segmenten zijn aangeduid met een kniplijn, waar je de strip kunt doorknippen zonder de werking van de rest van de strip te beïnvloeden.

Het is belangrijk om te weten dat je niet zomaar overal op de strip kunt knippen. De kniplijnen zijn namelijk speciaal aangegeven en bevinden zich meestal om de paar centimeter op de strip. Als je op een andere plek knipt, kan het zijn dat je de werking van de led-strip beschadigt.

Bovendien moet je er rekening mee houden dat als je een led strip afknipt, je ook het bijbehorende stukje printplaat doorknipt. Hierdoor verlies je het contact tussen deze twee delen van de led-strip en zal deze niet meer werken.

Als je dus besluit om een led-strip af te knippen, moet je ervoor zorgen dat je dit doet op de juiste plekken en met het juiste gereedschap. Het beste kun je hiervoor een scherpe tang of schaar gebruiken en altijd voorzichtig te werk gaan.

Wat kost een LED strip aan stroom?

De kosten van een LED strip aan stroom zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de lengte van de strip, het aantal LED-lampjes per meter en de efficiëntie van de voeding. Over het algemeen verbruiken LED-strips veel minder energie dan traditionele verlichting, zoals gloeilampen of halogeenlampen. Dit komt omdat LED-verlichting veel efficiënter is in het omzetten van elektriciteit in licht, waardoor er minder energie verloren gaat aan warmte.

Een gemiddelde LED-strip van 5 meter lang met 60 LED-lampjes per meter verbruikt ongeveer 36 watt aan stroom. Als je deze strip 4 uur per dag zou gebruiken, zou dit neerkomen op ongeveer 52 kWh per jaar. De kosten hiervan zijn afhankelijk van je energieleverancier en kunnen variëren tussen de €10 en €20 per jaar.

Het is belangrijk om te weten dat het gebruik van een dimmer of een controller voor je LED-strip ook invloed kan hebben op het stroomverbruik en dus ook op de kosten. Een dimmer kan bijvoorbeeld het stroomverbruik verminderen als je de lichtintensiteit verlaagt. Daarnaast is het altijd goed om te investeren in een kwalitatieve voeding die zo efficiënt mogelijk werkt om zo nog meer energie te besparen.

Over het algemeen zijn LED-strips dus zeer energiezuinig en relatief goedkoop in gebruik, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor sfeerverlichting in huis.

Wat is de beste LED strip?

Er zijn veel verschillende soorten LED strips op de markt en het is moeilijk om te zeggen welke de beste is, omdat het afhangt van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Hier zijn echter enkele factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een LED strip:

 1. Helderheid: De helderheid van een LED strip wordt gemeten in lumen per meter (lm/m). Hoe hoger het aantal lumen, hoe helderder de strip zal zijn. Als je op zoek bent naar een LED strip voor functionele verlichting, zoals in de keuken of badkamer, wil je misschien een strip met een hogere lichtopbrengst. Voor sfeerverlichting kun je echter kiezen voor een minder heldere strip.
 2. Kleurtemperatuur: LED strips zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, variërend van warm wit tot koel wit en RGB (rood-groen-blauw). De kleurtemperatuur bepaalt de sfeer die je wilt creëren in jouw ruimte. Warm wit geeft bijvoorbeeld een gezellige sfeer terwijl koel wit meer geschikt is voor functionele verlichting.
 3. Dimbaarheid: Als je de helderheid van jouw LED strip wilt kunnen aanpassen, moet je ervoor zorgen dat deze dimbaar is. Niet alle strips zijn dimbaar, dus let hierop bij het maken van jouw keuze.
 4. Waterdichtheid: Als je van plan bent om jouw LED strip buiten te gebruiken of in vochtige ruimtes zoals de badkamer, moet je ervoor zorgen dat deze waterdicht is. LED strips zijn verkrijgbaar in verschillende gradaties van waterdichtheid, dus zorg ervoor dat je de juiste kiest voor jouw specifieke toepassing.
 5. Kwaliteit: Ten slotte is de kwaliteit van de LED strip ook belangrijk om rekening mee te houden. Kies voor een betrouwbaar merk en lees recensies van andere klanten om er zeker van te zijn dat je een goede kwaliteit strip koopt die lang meegaat.

Kortom, er is geen enkele LED strip die perfect is voor iedereen. Het beste is om te kijken naar jouw specifieke behoeften en voorkeuren en op basis daarvan een LED strip te kiezen die past bij jouw interieur en verlichtingsbehoeften.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.