Professionele website laten maken met WordPress: de ideale keuze voor uw online succes!

benny9.be  > site, webdesign, website laten bouwen, website laten maken, websites, wordpress, wordpress website laten maken >  Professionele website laten maken met WordPress: de ideale keuze voor uw online succes!

Professionele website laten maken met WordPress: de ideale keuze voor uw online succes!

0 Reacties
website laten maken wordpress

Een professionele en gebruiksvriendelijke website is tegenwoordig essentieel voor elk bedrijf. Het hebben van een online aanwezigheid stelt u in staat om uw producten en diensten te presenteren aan een breed publiek, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Als u overweegt om een website te laten maken, dan is WordPress een uitstekende keuze.

WordPress is een populaire en veelzijdige contentmanagementsysteem (CMS) dat wordt gebruikt door miljoenen websites over de hele wereld. Het biedt talloze mogelijkheden en voordelen voor zowel beginnende als ervaren gebruikers.

Een van de grootste voordelen van het gebruik van WordPress is de eenvoudige installatie en het gebruiksgemak. Zelfs als u geen technische kennis heeft, kunt u met behulp van WordPress gemakkelijk uw eigen website maken en beheren. Het heeft een intuïtieve interface waarmee u pagina’s kunt maken, inhoud kunt toevoegen of bewerken, afbeeldingen kunt uploaden en nog veel meer.

Daarnaast biedt WordPress ook duizenden thema’s en plug-ins die uw website kunnen aanpassen aan uw specifieke behoeften en smaak. Of u nu op zoek bent naar een strakke zakelijke website, een creatieve portfolio of een e-commerce winkel, er is altijd wel een thema dat bij uw stijl past. Met plug-ins kunt u extra functionaliteit toevoegen aan uw website, zoals contactformulieren, social media integratie of SEO-optimalisatie.

Een ander belangrijk voordeel van WordPress is de zoekmachinevriendelijkheid. De code die wordt gegenereerd door WordPress is schoon en gestructureerd, waardoor zoekmachines uw website gemakkelijk kunnen indexeren. Daarnaast zijn er veel plug-ins beschikbaar die u kunnen helpen bij het optimaliseren van uw website voor zoekmachines, waardoor u beter vindbaar wordt in de zoekresultaten.

Als u ervoor kiest om een website te laten maken met WordPress, kunt u ook profiteren van de grote en actieve community. Er zijn talloze forums, handleidingen en tutorials beschikbaar waar u antwoorden kunt vinden op uw vragen of hulp kunt krijgen bij het oplossen van problemen. Daarnaast worden regelmatig updates uitgebracht om de veiligheid en prestaties van WordPress te verbeteren.

Kortom, het laten maken van een website met WordPress biedt vele voordelen. Het is gebruiksvriendelijk, aanpasbaar en zoekmachinevriendelijk. Of u nu een kleine onderneming heeft of een grote e-commerce winkel wilt starten, WordPress kan aan uw behoeften voldoen.

Bij het laten maken van uw website is het echter belangrijk om samen te werken met een professioneel webdesignbureau dat ervaring heeft met WordPress. Zij kunnen u helpen bij het ontwerpen en ontwikkelen van een unieke en functionele website die perfect aansluit bij uw bedrijf en doelstellingen.

Dus waar wacht u nog op? Neem vandaag nog de beslissing om een professionele website te laten maken met WordPress en zet de eerste stap naar online succes!

 

11 Veelgestelde Vragen over het Maken van een Website met WordPress

 1. Hoe bouw je een website met WordPress?
 2. Welke WordPress abonnement?
 3. Wat kost een WordPress website per jaar?
 4. Wie kan mij helpen met een website maken?
 5. Wat kost een website met webshop?
 6. Wat kost het laten maken van een website?
 7. Hoe een website maken in WordPress?
 8. Is een WordPress website maken moeilijk?
 9. Hoe maak je een website met WordPress?
 10. Wat heb ik nodig om een WordPress website te maken?
 11. Hoeveel kan ik vragen voor een WordPress website?

Hoe bouw je een website met WordPress?

Het bouwen van een website met WordPress is relatief eenvoudig, zelfs als u geen technische kennis heeft. Hier zijn de stappen die u kunt volgen:

 1. Kies een domeinnaam en webhosting: Een domeinnaam is het adres van uw website (bijvoorbeeld www.mijndomein.be) en webhosting is de service die uw website op het internet host. Kies een betrouwbare webhostingprovider en registreer uw domeinnaam.
 2. Installeer WordPress: De meeste webhostingproviders bieden een eenvoudige installatieoptie voor WordPress. U kunt dit doen via het controlepaneel van uw webhostingaccount of met behulp van automatische installatiescripts zoals Softaculous. Volg gewoon de instructies en binnen enkele minuten heeft u WordPress geïnstalleerd.
 3. Kies een thema: Een thema bepaalt het uiterlijk en de lay-out van uw website. Ga naar de officiële WordPress-themabibliotheek of andere betrouwbare themawinkels om een thema te kiezen dat past bij uw behoeften en stijlvoorkeuren.
 4. Pas het thema aan: Nadat u een thema heeft gekozen, kunt u het aanpassen aan uw wensen. Dit omvat het toevoegen van uw logo, het wijzigen van kleuren, lettertypen en achtergronden, evenals het instellen van de navigatiemenu’s.
 5. Voeg inhoud toe: Begin met het maken van pagina’s voor uw website, zoals “Home”, “Over ons”, “Diensten” en “Contact”. Gebruik de ingebouwde editor in WordPress om tekst, afbeeldingen en video’s toe te voegen. U kunt ook berichten maken als u een blog wilt hebben.
 6. Installeer plug-ins: Met plug-ins kunt u extra functionaliteit aan uw website toevoegen. Ga naar de plug-inbibliotheek in uw WordPress-dashboard en zoek naar de gewenste functionaliteit, zoals contactformulieren, SEO-optimalisatie of sociale media-integratie. Installeer de gewenste plug-ins en configureer ze volgens uw behoeften.
 7. Optimaliseer voor zoekmachines: WordPress is van nature al zoekmachinevriendelijk, maar u kunt extra stappen nemen om uw website beter vindbaar te maken. Gebruik een SEO-plug-in zoals Yoast SEO om uw pagina’s te optimaliseren voor relevante zoekwoorden, meta-tags toe te voegen en sitemaps te genereren.
 8. Test en publiceer: Voordat u uw website live zet, is het belangrijk om alles grondig te testen. Controleer of alle links werken, formulieren goed functioneren en de inhoud er goed uitziet op verschillende apparaten en browsers. Als alles in orde is, publiceert u uw website.

Dit zijn de basisstappen om een website met WordPress te bouwen. Uiteraard zijn er veel meer geavanceerde functies en aanpassingen mogelijk, maar dit geeft u een goed startpunt voor het maken van uw eigen professionele website met WordPress.

Welke WordPress abonnement?

Bij het kiezen van een WordPress-abonnement zijn er verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van uw behoeften en budget. Hier zijn enkele populaire WordPress-abonnementen die u kunt overwegen:

 1. WordPress.com: Dit is het officiële hostingplatform van WordPress zelf. Ze bieden verschillende abonnementen aan, variërend van gratis tot betaalde plannen met extra functies en ondersteuning. Met WordPress.com kunt u snel een website maken zonder technische kennis. Het is ideaal voor persoonlijke blogs, kleine bedrijven of portfolio-websites.
 2. Shared Hosting: Veel webhostingbedrijven bieden gedeelde hostingplannen aan die compatibel zijn met WordPress. Deze plannen zijn meestal betaalbaar en geschikt voor beginners. U deelt serverbronnen met andere websites, wat de kosten laag houdt. Het kan echter minder snelheid en prestaties bieden in vergelijking met speciale WordPress-hosting.
 3. Managed WordPress Hosting: Dit type hosting is specifiek geoptimaliseerd voor WordPress-websites. De hostingprovider zorgt voor technische aspecten zoals updates, beveiliging en back-ups, zodat u zich kunt concentreren op het bouwen van uw website. Managed hosting kan iets duurder zijn dan shared hosting, maar het biedt betere prestaties en betrouwbaarheid.
 4. VPS (Virtual Private Server) Hosting: Als u meer controle wilt over uw serveromgeving, kunt u overwegen om een VPS-hostingplan te gebruiken voor uw WordPress-website. Met een VPS krijgt u toegewezen serverbronnen en meer flexibiliteit om uw website aan te passen. Dit is een goede optie voor grotere websites met meer verkeer.
 5. Dedicated Server Hosting: Voor zeer grote en veeleisende WordPress-websites kan een dedicated server de beste keuze zijn. U hebt volledige controle over de server en kunt deze aanpassen aan uw specifieke behoeften. Dit is echter de duurste optie en vereist technische kennis om te beheren.

Bij het kiezen van een WordPress-abonnement is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals budget, technische vaardigheden, websitegrootte, verkeersverwachtingen en gewenste functionaliteit. Het kan ook nuttig zijn om beoordelingen en aanbevelingen van andere gebruikers te raadplegen voordat u een beslissing neemt.

Wat kost een WordPress website per jaar?

De kosten van een WordPress-website kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type website dat u wilt, de complexiteit van het ontwerp en de functionaliteiten die u nodig heeft. Hier zijn enkele belangrijke kostenposten die u kunt verwachten bij het beheren van een WordPress-website per jaar:

 1. Domeinnaamregistratie: Dit is het adres van uw website op internet (bijvoorbeeld www.uwbedrijf.be). De kosten voor een domeinnaam variëren meestal tussen de €10 en €30 per jaar, afhankelijk van de extensie (.be, .com, .eu, etc.) en de registrar waar u uw domein registreert.
 2. Webhosting: Om uw website online te laten draaien, heeft u webhosting nodig. Dit is waar uw websitebestanden worden opgeslagen en toegankelijk zijn voor bezoekers. De kosten voor webhosting variëren afhankelijk van het gekozen hostingpakket en de provider. Gemiddeld kunt u rekenen op ongeveer €50 tot €200 per jaar voor gedeelde hostingplannen.
 3. Thema of ontwerp: Als u niet zelf een thema wilt maken of aanpassen, kunt u ervoor kiezen om een premium thema te kopen. De prijzen van premium thema’s variëren meestal tussen de €50 en €100 per jaar. Als u een uniek ontwerp wilt laten maken door een professionele webdesigner, kunnen de kosten hoger zijn.
 4. Plug-ins en extensies: WordPress biedt duizenden gratis plug-ins en extensies om extra functionaliteit aan uw website toe te voegen. Sommige plug-ins zijn echter premium en kunnen extra kosten met zich meebrengen. De prijzen variëren afhankelijk van de functionaliteit en ontwikkelaar.
 5. Onderhoud en updates: Het is belangrijk om uw WordPress-website regelmatig bij te werken met de nieuwste versies van WordPress, thema’s en plug-ins om de veiligheid en prestaties te garanderen. Als u geen technische kennis heeft, kunt u ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij een webdesignbureau, wat extra kosten met zich mee kan brengen.

Houd er rekening mee dat deze kosten alleen betrekking hebben op het basisbeheer van uw WordPress-website. Extra kosten kunnen ontstaan als u specifieke maatwerkfuncties, SEO-optimalisatie, inhoudscreatie of online marketingdiensten nodig heeft.

Het is altijd aan te raden om verschillende opties te vergelijken en offertes op te vragen bij webdesignbureaus voordat u een beslissing neemt. Op die manier kunt u een beter idee krijgen van de totale kosten voor het laten maken en onderhouden van uw WordPress-website per jaar.

Wie kan mij helpen met een website maken?

Er zijn verschillende opties beschikbaar als u hulp nodig heeft bij het maken van een website. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Webdesignbureaus: Professionele webdesignbureaus hebben ervaring en expertise in het maken van websites. Zij kunnen u begeleiden bij elke stap van het proces, van het ontwerp tot de ontwikkeling en implementatie. Ze kunnen uw specifieke behoeften begrijpen en een op maat gemaakte website voor u maken.
 2. Freelancers: Er zijn veel freelance webdesigners beschikbaar die individueel werken. Deze professionals kunnen u helpen bij het maken van uw website volgens uw wensen en budget. U kunt hun portfolio’s bekijken om te zien of hun stijl aansluit bij wat u zoekt.
 3. Website builders: Als u zelf aan de slag wilt gaan, kunt u gebruikmaken van website builders zoals Wix, Weebly of Squarespace. Deze platforms bieden gebruiksvriendelijke tools waarmee u uw eigen website kunt maken zonder technische kennis.
 4. Online tutorials en bronnen: Er zijn talloze online tutorials, handleidingen en bronnen beschikbaar die u kunnen helpen bij het leren van webdesign en het bouwen van uw eigen website. Platforms zoals YouTube, Udemy en Coursera bieden cursussen en video’s waarin de basisprincipes worden uitgelegd.

Het is belangrijk om uw behoeften, budget en tijd in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste hulpbron voor het maken van uw website. Als u niet zeker weet welke optie het beste bij u past, kunt u overwegen om advies in te winnen bij professionals in de industrie of bij mensen die al ervaring hebben met het maken van websites.

Wat kost een website met webshop?

De kosten van een website met webshop kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van het ontwerp, het aantal producten dat u wilt verkopen, de gewenste functionaliteiten en het gekozen platform. Hier zijn enkele belangrijke aspecten die de kosten kunnen beïnvloeden:

 1. Webdesign en ontwikkeling: Het ontwerpen en ontwikkelen van een aantrekkelijke en functionele website met een webshop vereist expertise en tijd. De kosten voor webdesign kunnen variëren op basis van het niveau van maatwerk dat u wenst. Een eenvoudigere template-gebaseerde webshop kan over het algemeen minder kosten dan een op maat gemaakte website.
 2. E-commerce platform: Er zijn verschillende e-commerce platforms beschikbaar, zoals WooCommerce (een plug-in voor WordPress), Shopify, Magento, etc. Elk platform heeft zijn eigen prijsstructuur en functionaliteiten. Sommige platforms hebben maandelijkse abonnementskosten of transactiekosten, terwijl andere open-source platforms gratis kunnen worden gebruikt.
 3. Productbeheer: Als u veel producten wilt verkopen, kan dit invloed hebben op de kosten. Het toevoegen en beheren van producten kan tijdrovend zijn, vooral als u gedetailleerde productinformatie wilt weergeven.
 4. Betalingsgateway: Om betalingen te accepteren via uw webshop heeft u een betalingsgateway nodig. Sommige gateways brengen extra kosten in rekening per transactie of hebben maandelijkse abonnementskosten.
 5. Verzending en logistiek: Als u fysieke producten verkoopt, moet u mogelijk integreren met verzend- en logistieke diensten. Deze kosten kunnen variëren op basis van de grootte en het gewicht van uw producten, evenals de verzendbestemming.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de kosten van een website met webshop maatwerk zijn en sterk kunnen variëren. Het is raadzaam om contact op te nemen met verschillende webdesignbureaus of e-commerce ontwikkelaars om offertes te krijgen op basis van uw specifieke behoeften. Zij kunnen u voorzien van een gedetailleerde prijsopgave op basis van uw vereisten en functionaliteiten die u nodig heeft voor uw webshop.

Wat kost het laten maken van een website?

De kosten voor het laten maken van een website kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de complexiteit van het ontwerp, de functionaliteiten die u wilt toevoegen, het aantal pagina’s en eventuele extra services die u nodig heeft. Het is belangrijk om te begrijpen dat er geen vaste prijs is voor het maken van een website, omdat elk project uniek is.

Over het algemeen zijn er twee hoofdopties als het gaat om het laten maken van een website: u kunt ervoor kiezen om samen te werken met een professioneel webdesignbureau of u kunt gebruikmaken van online platforms die doe-het-zelf-websitebouwers aanbieden.

Als u besluit samen te werken met een webdesignbureau, kunnen de kosten variëren afhankelijk van de reputatie en ervaring van het bureau. Gemiddeld kunnen de kosten voor een eenvoudige website variëren tussen €500 en €2000. Voor complexere websites met geavanceerde functionaliteiten zoals e-commerce of aangepaste ontwerpen, kunnen de kosten hoger liggen en variëren tussen €2000 en €10.000 of meer.

Als u echter een beperkt budget heeft of liever zelf uw website wilt bouwen, kunt u gebruikmaken van doe-het-zelf-websitebouwers zoals WordPress.com, Wix of Squarespace. Deze platforms bieden verschillende abonnementen aan waarbij de prijzen variëren afhankelijk van het gekozen pakket en eventuele extra functies die u wilt toevoegen. De kosten kunnen beginnen bij ongeveer €10 per maand voor basisabonnementen en oplopen tot meer dan €25 per maand voor geavanceerdere pakketten.

Houd er rekening mee dat naast de initiële kosten voor het laten maken van een website, er ook andere kosten kunnen zijn, zoals webhosting, domeinregistratie en eventuele onderhouds- of updateservices. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het plannen van uw budget.

Het is altijd raadzaam om verschillende offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken voordat u beslist met wie u wilt samenwerken of welk platform u wilt gebruiken. Zo kunt u ervoor zorgen dat u de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt en een website krijgt die aan uw specifieke behoeften voldoet.

Hoe een website maken in WordPress?

Het maken van een website in WordPress kan eenvoudig zijn, zelfs als u geen technische kennis heeft. Volg deze stappen om aan de slag te gaan:

 1. Kies een domeinnaam en hosting: Een domeinnaam is het webadres van uw website (bijvoorbeeld www.uwbedrijfsnaam.be) en hosting is de service die uw website op het internet plaatst. Kies een betrouwbare hostingprovider en registreer uw domeinnaam.
 2. Installeer WordPress: Veel hostingproviders bieden een eenvoudige installatieoptie voor WordPress via hun beheerpaneel. Volg de instructies om WordPress op uw hostingaccount te installeren. Als alternatief kunt u de officiële website van WordPress bezoeken en de nieuwste versie downloaden om handmatig te installeren.
 3. Pas het uiterlijk aan met een thema: Kies een thema dat past bij het doel en de stijl van uw website. U kunt gratis thema’s vinden in de officiële WordPress-themabibliotheek of premium thema’s kopen bij externe leveranciers. Upload het thema naar uw WordPress-dashboard en activeer het.
 4. Voeg inhoud toe: Ga naar het dashboard van uw WordPress-website en begin met het toevoegen van pagina’s en berichten. Gebruik de editor om tekst, afbeeldingen, video’s en andere media toe te voegen aan uw pagina’s.
 5. Pas uw website aan met plug-ins: Plug-ins zijn extra stukjes software die extra functionaliteit toevoegen aan uw website. U kunt plug-ins gebruiken om contactformulieren, sociale media integratie, SEO-optimalisatie, caching en nog veel meer toe te voegen. Ga naar het ‘Plug-ins’ menu in uw WordPress-dashboard en zoek naar de gewenste plug-ins.
 6. Optimaliseer uw website voor zoekmachines: Gebruik een SEO-plug-in zoals Yoast SEO om uw website te optimaliseren voor zoekmachines. Hiermee kunt u meta-tags, trefwoorden en andere belangrijke elementen voor SEO beheren.
 7. Test en publiceer: Voordat u uw website live zet, is het belangrijk om deze grondig te testen op verschillende apparaten en browsers om ervoor te zorgen dat alles correct wordt weergegeven. Als alles naar wens is, kunt u uw website publiceren door de nodige instellingen aan te passen.
 8. Onderhoud en updates: Zorg ervoor dat u regelmatig updates uitvoert van WordPress, thema’s en plug-ins om de veiligheid en prestaties van uw website te behouden. Controleer ook regelmatig of er nieuwe beveiligingspatches beschikbaar zijn.

Onthoud dat dit slechts een basisoverzicht is van het proces om een website in WordPress te maken. Als u meer geavanceerde functies wilt toevoegen of hulp nodig heeft bij het ontwerpen van een unieke website, kan het raadzaam zijn om samen te werken met een professioneel webdesignbureau dat ervaring heeft met WordPress.

Is een WordPress website maken moeilijk?

Nee, het maken van een WordPress-website hoeft niet moeilijk te zijn. In feite staat WordPress bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en intuïtieve functionaliteit, waardoor het gemakkelijk is voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

Een van de redenen waarom WordPress zo populair is, is omdat het een eenvoudige installatieprocedure heeft. Veel webhostingproviders bieden “one-click” installatie-opties voor WordPress, waardoor u snel aan de slag kunt met uw website.

Zodra WordPress is geïnstalleerd, heeft u toegang tot een dashboard waar u pagina’s kunt maken, inhoud kunt toevoegen of bewerken, afbeeldingen kunt uploaden en nog veel meer. Het dashboard heeft een intuïtieve interface met menu’s en pictogrammen die gemakkelijk te begrijpen zijn.

Daarnaast zijn er duizenden gratis en premium thema’s beschikbaar die u kunt gebruiken om het uiterlijk van uw website aan te passen. U kunt ook plug-ins installeren om extra functionaliteit toe te voegen aan uw website, zoals contactformulieren, social media integratie of SEO-optimalisatie.

Hoewel het proces van het maken van een basiswebsite met WordPress vrij eenvoudig is, kan het complexer worden als u specifieke aanpassingen wilt doen of geavanceerde functies wilt implementeren. In dat geval kan het raadzaam zijn om samen te werken met een professioneel webdesignbureau dat ervaring heeft met WordPress.

Al met al biedt WordPress veel mogelijkheden en flexibiliteit voor het maken van websites zonder dat daar technische kennis voor nodig is. Met wat tijd en inzet kunt u een professionele en functionele website creëren met behulp van WordPress.

Hoe maak je een website met WordPress?

Het maken van een website met WordPress is relatief eenvoudig, zelfs als u geen technische kennis heeft. Hier zijn de basisstappen die u kunt volgen:

 1. Kies een domeinnaam en webhosting: Een domeinnaam is het adres van uw website (bijvoorbeeld www.mijndomein.be) en webhosting is de service die uw websitebestanden opslaat en toegankelijk maakt op het internet. Er zijn verschillende webhostingproviders waaruit u kunt kiezen.
 2. Installeer WordPress: Veel webhostingproviders bieden een eenvoudige “one-click” installatieoptie voor WordPress. Volg de instructies van uw webhostingprovider om WordPress op uw domein te installeren.
 3. Kies een thema: WordPress biedt duizenden gratis en premium thema’s om uit te kiezen. U kunt thema’s vinden in de officiële WordPress Thema Directory of op externe marktplaatsen. Selecteer een thema dat past bij het doel en de stijl van uw website.
 4. Pas uw thema aan: Na het installeren van een thema, kunt u beginnen met het aanpassen ervan aan uw behoeften. Dit omvat vaak het uploaden van uw logo, wijzigen van kleuren, lettertypen en lay-out, en toevoegen van gewenste functionaliteiten.
 5. Maak pagina’s en berichten: Met WordPress kunt u eenvoudig pagina’s maken zoals “Home”, “Over ons”, “Diensten” en meer. U kunt ook blogberichten maken om regelmatig nieuws of inhoud te delen.
 6. Voeg inhoud toe: Begin met het toevoegen van inhoud aan uw pagina’s en berichten. U kunt tekst, afbeeldingen, video’s en andere media toevoegen. WordPress heeft een intuïtieve editor waarmee u de inhoud kunt bewerken en opmaken.
 7. Installeer plug-ins: WordPress heeft een breed scala aan plug-ins beschikbaar om extra functionaliteit aan uw website toe te voegen. U kunt plug-ins vinden in de officiële WordPress Plugin Directory of op externe marktplaatsen. Populaire plug-ins zijn bijvoorbeeld contactformulieren, SEO-optimalisatie, beveiliging en caching.
 8. Optimaliseer uw website: Zorg ervoor dat uw website snel laadt, mobielvriendelijk is en goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit omvat het gebruik van cachingplug-ins, het optimaliseren van afbeeldingen en het implementeren van SEO-best practices.
 9. Test en publiceer: Voordat u uw website live zet, is het belangrijk om deze grondig te testen op verschillende apparaten en browsers om ervoor te zorgen dat alles correct werkt. Zodra u tevreden bent met het resultaat, kunt u uw website publiceren.
 10. Onderhoud en updates: Houd uw WordPress-installatie up-to-date door regelmatig updates uit te voeren voor thema’s, plug-ins en de WordPress-kern zelf. Dit helpt bij het behouden van de veiligheid en prestaties van uw website.

Hoewel deze stappen een algemeen overzicht geven van hoe u een website met WordPress kunt maken, kan het proces variëren afhankelijk van uw specifieke behoeften en thema-keuze. Het kan ook nuttig zijn om tutorials en documentatie te raadplegen of samen te werken met een professioneel webdesignbureau voor begeleiding en ondersteuning.

Wat heb ik nodig om een WordPress website te maken?

Om een WordPress website te maken, heeft u een aantal essentiële dingen nodig. Hier zijn de belangrijkste vereisten:

 1. Domeinnaam: Dit is het adres van uw website op het internet, zoals www.uwbedrijfnaam.be. U moet een domeinnaam registreren bij een domeinregistratiebedrijf.
 2. Webhosting: Dit is de ruimte op een server waar uw websitebestanden worden opgeslagen en toegankelijk zijn voor bezoekers. U moet een webhostingprovider kiezen die WordPress-compatibele hostingpakketten aanbiedt.
 3. WordPress-installatie: De meeste webhostingproviders bieden eenvoudige installatiemogelijkheden voor WordPress via hun controlepaneel of met behulp van automatische installatiescripts. Volg gewoon de instructies om WordPress op uw hostingaccount te installeren.
 4. Thema: Een thema bepaalt het uiterlijk en de lay-out van uw website. U kunt kiezen uit duizenden gratis en premium thema’s die beschikbaar zijn in de officiële WordPress-themabibliotheek of bij externe thema-ontwikkelaars.
 5. Plug-ins: Plug-ins voegen extra functionaliteit toe aan uw website, zoals contactformulieren, SEO-optimalisatie, caching, beveiliging en nog veel meer. U kunt plug-ins vinden in de officiële WordPress-plug-inbibliotheek of bij externe ontwikkelaars.
 6. Inhoud: Zorg ervoor dat u interessante en relevante inhoud heeft voor uw website, zoals pagina’s met informatie over uw bedrijf, producten of diensten, blogberichten en eventuele andere benodigde pagina’s.
 7. Aanpassingen: U kunt uw website aanpassen aan uw specifieke behoeften en smaak door het wijzigen van kleuren, lettertypen, logo’s en andere visuele elementen. Dit kan meestal worden gedaan via de WordPress-aanpassingsmogelijkheden of door het bewerken van de CSS-code.
 8. Onderhoud en beveiliging: Zorg ervoor dat u regelmatig updates uitvoert voor WordPress, thema’s en plug-ins om ervoor te zorgen dat uw website veilig blijft. Maak ook regelmatig back-ups van uw websitebestanden en database om eventueel verlies van gegevens te voorkomen.

Hoewel het mogelijk is om zelf een WordPress-website te maken, kan het inhuren van een professioneel webdesignbureau met ervaring in WordPress u helpen bij het ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van een hoogwaardige website die voldoet aan uw specifieke behoeften en doelen.

Hoeveel kan ik vragen voor een WordPress website?

De prijs voor het ontwikkelen van een WordPress website kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Enkele belangrijke factoren die de prijs kunnen beïnvloeden zijn:

 1. Complexiteit van de website: Een eenvoudige website met basisfunctionaliteiten zoals een homepagina, enkele pagina’s met inhoud en een contactformulier zal over het algemeen minder kosten dan een complexe website met geavanceerde functies zoals e-commerce, lidmaatschapsgebieden of aangepaste functionaliteiten.
 2. Ontwerp en maatwerk: Als u op zoek bent naar een uniek ontwerp dat volledig op maat is gemaakt voor uw merk, kan dit de kosten verhogen. Het vereist meer tijd en expertise om aangepaste ontwerpen te maken in vergelijking met het gebruik van bestaande thema’s.
 3. Functionaliteiten en plug-ins: Extra functionaliteiten zoals e-commerce, boekingsformulieren, evenementenkalenders of integratie met externe systemen kunnen de prijs verhogen. Sommige plug-ins kunnen ook extra kosten met zich meebrengen als ze niet gratis beschikbaar zijn.
 4. Inhoudscreatie: Als u hulp nodig heeft bij het schrijven of bewerken van inhoud voor uw website, kan dit extra kosten met zich meebrengen.
 5. Onderhoud en ondersteuning: Het is belangrijk om te overwegen of u ook ondersteuning en onderhoud wilt na de lancering van uw website. Dit kan ook invloed hebben op de totale prijs.

Het is raadzaam om verschillende offertes aan te vragen bij verschillende webdesignbureaus en duidelijk te communiceren over uw behoeften en verwachtingen. Op basis van uw specifieke vereisten kunnen zij u een gepersonaliseerde prijsopgave geven.

Houd er rekening mee dat de prijs niet het enige criterium moet zijn bij het kiezen van een webdesignbureau. Het is ook belangrijk om te kijken naar hun ervaring, portfolio en klantrecensies om ervoor te zorgen dat zij de juiste partner zijn voor uw project.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.